Saturday, May 26, 2007

Odlozena emisija

Emisija B92 Istrazuje u kojoj je trebalo da ide prilog o Dadi Vujasinovic je odlozena posle pretnji Bratislava Grubacica da ce tuziti B92 ukoliko budu prikazali taj prilog. Postavljam pitanje: kako je moguce da je taj covek tako mocan da moze da odredjuje uredjivacku politiku jedne nezavisne televizije? I da li je ta televizija stvarno "nezavisna"? Ko je u stvari Bratislav Braca Grubacic i ko stoji iza njega?

Naravno da ne ocekujem da ce mi iko odogovoriti na ova pitanja. Ona ipak ostaju zabelezena ovde, kao opomena, kao znak vremena, kao nesrecna okolnost nas koji smo sticajem okolnosti zrtve delovanja zlocinacke organizacije sa nadimkom UDBA.

5 comments:

Gala said...

Grubacic je covek koji bi trebalo da je u zatvoru. On vec 14 godina izbegava kaznu koja mu sledi. Sluzba ga cuva, kao sto cuva sve svoje verne saradnike. On je njima "uradio posao" a oni su mu obezbedili alibi i sada ga stite. Pitanje je zasto Grubacica stiti Veran Matic? Kako se to TV B92 bori da se otkrije pozadina ubistva novinara kada stite osobu za koju, u najmanju ruku, postoji osnovana sumnja da je umesan u slucaj ubistva Dade Vujasinovic? Da li cemo i kada cuti logican odgovor Grubacica bar na 2 pitanja:
1) Zasto je lagao da se Dada Vujasinovic lecila u bolnici "Laza Lazarevic"?

2) Zasto je lagao kada je rekao da nije pratio sta je Dada pisala. Mi, obicni citaoci, smo citali Dadine tekstove u Dugi i divili se njenoj hrabrosti a nije citao Grubacic cija je Dada bila bliska prijateljica?! Taj covek zna ko je sta jeo u ovom gradu a nije citao Dadine tekstove? Kakva beskrupulozna laz?

Verane, hocete li nam dati priliku da cujemo odgovore Bratislava Grubacica na ova logicna pitanje ili cete ga stititi kao sto ga vec 13 godina stiti Sluzba?

sunset chaser said...

Ne verujem da Veran Matic cita ovaj blog! Pitanje njemu bi trebalo da uputi udruzenje novinara Srbije, samo se bojim da se i oni plase teskih pitanja. U svakom slucaju, interesovanje za ovu vest je malo kao sto sam i ocekivala, jer Grubacic ima svoje veze svuda, i svaki put kada nesto pocne da se radi da javnost sazna istinu on uspe to da minira, ili da diskredituje. To su poznate udbaske metode, a on ih ocigledno odlicno poznaje i primenjuje.

Gala said...

Izgleda da ipak ovi sa B92 citaju ovaj blog. Sada sam videla da je kod Duleta Nedeljkovica Dejan Restak ostavio neki odgovor. Ako je emisija "samo" pomerena za sredinu juna to mozemo jos i da prihvatimo.Doci ce i ta "sredina juna" pa cemo videti da li ce zaista ici prilog.

sunset chaser said...

Ne gala, na blogu b92 sam ja citirala svoj blog, tako da ovi odgovori ovde se ne vide tamo. da ste vi ovo napisali tamo, verovatno bi obrisali i vas i mene, jer su vasa pitanja veoma dobra, ali nepozeljna.

neko je na forumu postavio temu "ko krije istinu o smrti dade vujasinovic", ali na temi ne radi brojac, i ispada da je do sada nula ljudi procitalo, a ja sam ulazila bar 6 puta na temu.

sada samo cekam kako ce temu da rascerece dezurni udbasi.

Anonymous said...

оно што сам тражио, хвала